Sarcină

Lucruri esenţiale, de favorizat în sarcină

Sarcina ne schimbă stilul de viață mai mult sau mai puțin, important este să ne adaptăm, să ne ascultăm corpul și să apelăm la oameni specializați atunci când avem întrebări cărora nu le găsim răspuns.

În general și în timpul sarcinii, în mod special, este bine să evităm automedicația și să consultăm medicul atunci când este cazul să urmăm un tratament. În ce condiții se prescrie un medicament în sarcină?

„Înainte de a prescrie orice medicament, medicul analizează dacă riscul administrării unor medicamente este mai mare decât riscul de a nu trata boala“ – răspunde Dr. Ruxandra Cigăran, medic specialist în obstetrică-ginecologie. Citește aici continuarea răspunsului!

Gesturi minime pentru o stare de bine. Păstrarea unei legături constante cu medicul, supravegherea regimului alimentar, adaptarea la noul ritm de viață (impus de modificările pe care le aduce sarcina), odihna, hidratarea (consumul de apă, dar și supe, ciorbe, ceaiuri recomandate pentru această perioadă), evitarea alcoolului și a surselor de cofeină (limitarea la cel mult 200 miligrame/ zi – ne sfătuiește medicul), mersul pe jos, înotul și gimnastica (adaptată trimestrului) sunt gesturi minime care cultivă o stare de bine și ne ajută să trecem cu încredere peste această perioadă.

În cazul sarcinilor cu probleme, să nu uităm că medicina a evoluat enorm în perioada recentă și că multe cazuri de nerezolvat cândva acum fac parte din rutina practicii medicale.

Curaj, încredere şi numai bine în cele 9 luni de sarcină!

Alte articole care te-ar putea ajuta în perioada sarcinii:
Cărți de citit în sarcină, așteptându-l pe bebe
Yoga în sarcină – ce exerciții sunt permise și care sunt restricţiile
Sugestii pentru a ne simți mai odihnite, în sarcină
Îngrijire de la A la Z: igiena zilnică, în sarcină
Repausul la pat în sarcină

Foto: www.freepik.com